fbpx

Szenvedés az ügyfélszerzés. Mit tegyek?

Ha nagy kihívást jelent számodra az ügyfélszerzés, és veszélyeztetve érzed a megélhetésedet, akkor hagyj fel a vállalkozásoddal!

Miért mondom ezt? Ha a megélhetésed veszélybe kerül, olyankor az ügyfélszerzésnél a másik félnek való segítségnyújtás vágyát felváltja a pénz utáni hajsza, mint motiváció.

Ha a pénz válik elsődleges motivációvá, akkor görcsössé és aggódóvá válsz. Természetes, hogy a vállalkozásod a megélhetést is kell, hogy jelentse, de frusztráltan nem tudsz önmagad legjobb verziójaként funkcionálni, és nem tudsz jó ügyfelekre szert tenni.  

Nem tudsz növekedni, fejlődni, ha félelmek hálójában kapálózol! NEM TUDSZ MÉLY SZOLGÁLATOT TENNI AZ ÜGYFELEDNEK, HA NEKED NAGYOBB SZÜKSÉGED VAN RÁ, MINT NEKI RÁD!

Minél inkább pénzügyi nehézségekkel küzdesz, annál nehezebb az ügyfélteremtés.

Ha van, aki támogat a vállalkozásodban, és biztosítja az anyagi hátteret, amíg meg nem erősödsz, akkor nem kérdés, építsd a vállalkozásod. De ha nincs, aki támogasson vagy veszélyezteted a családod megélhetését akkor jobb, ha van egy biztos bevételt jelentő állásod vagy minimum 6-12 hónapra elegendő tartalékod, hogy a fókuszodat ne vigye el a pénztelenség a vállalkozásodról. Ha van egy biztos alapod, akkor mellette van időd felépíteni az ügyfélkörödet.

FONTOS, HOGY OLYAN MOTIVÁCIÓKAT TALÁLJ A VÁLLALKOZÁSODBAN, AMI NEM A PÉNZZEL KAPCSOLATOS. HA JÓL VÉGZED A DOLGOD, AKKOR A PÉNZ GONDOSKODIK ÖNMAGÁRÓL.

Az ügyfélszerzés a vállalkozás része. Nem elég csak jónak lenned a hivatásodban, meg kell tanulnod láttatni az értékedet. Az ügyfélteremtés a vállalkozásod szíve. Ha nem szereted ezt a részt, és szenvedésként éled meg, akkor bármennyire is szereted a hivatásodat, hamar ki fogsz égni benne, mert úgy érzed, senki sem látja milyen értéket képviselsz.

Nem az ügyfél feladata, hogy lássa az értékedet! Az értéked láttatása a te feladatod.

Az értékadás alapja a bizalom. Akár online, akár offline teszel szert ügyfelekre, ismerned kell az ügyfeled összes kihívását és a megoldást a kihívásaira. Tudnod kell milyen gondolatokkal fekszik le este, mi az, ami ébren tartja és milyen gondolatokkal kel ki az ágyból. El kell juttatnod abba az állapotba, hogy felelősségteljes lépéseket tudjon tenni a fejlődése érdekében, ehhez adnod kell neki egy tisztánlátást.

Ügyfélteremtés lépései:

  1. Ne legyen kényszer az ügyfélszerzés, legyen egy megtakarításod, egy támogató társ vagy egy fix munkahely, ami biztosítja az anyagiakat, amíg nem építed fel magad.
  2. Ismerd önmagad, a képességeidet és az életfeladatodat!
  3. Ismerd az ügyfeledet! Ismerd a gondolatait, kihívásait!
  4. Tudd pontosan, miben tudsz neki segítséget nyújtani, milyen probléma megoldásában tudsz neki segíteni.
  5. Tanulj meg az ő nyelvén kommunikálni, és juttasd el abba az állapotba, hogy valóban készen álljon megoldani a kihívásait!
  6. Legyen egy jól kidolgozott ügyfélszerző rendszered!
  7. Ápolj jó kapcsolatot a pénzzel, és írd át azokat a korlátozó hitrendszereidet, amelyek miatt egyhelyben toporogsz.
  8. Tanuld meg képviselni az értékedet és tanuld meg vezetni az ügyfeledet!

Számodra mi jelent kihívást?

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz!