Oldal kiválasztása

Szia! 
Lena vagyok.

Anya, feleség, testvér, barát, gyermek, life coach, lélekmentor, támogató személy.
Egy nő, aki hisz a kapcsolatok erejében, aki meghallgat, ha problémád van, és segít kihozni belőled azt, amire szükséged van. 

Gyermekkorom óta önmagamat és a világ működését megismerni vágyó, útkereső, titkon idealista és örök álmodozó vagyok. Gyermekéveimet egy tanyán felnőve töltöttem, víz és áramellátás nélkül. Különleges kapcsolódás alakult ki ezáltal bennem a természet iránt, valószínűleg ezért is választottam ehhez közel álló egyetemi képzést. Környezetkutató ökológusként végeztem, majd időközben minőségirányítási szakember, HACCP szakember és Life Coach  végzettséget is szereztem.

8 évig dolgoztam egy ökológiai családi vállalkozásban minőségbiztosítási, Hr, marketing, termelésvezetői majd vezetői munkakörökben. A vállalatnál eltöltött évek alatt egyértelműen láttam, milyen fontosak a kapcsolati dinamikák, és, hogy ezek milyen módon hatnak egy szervezet struktúrájára, fejlődésére. Időközben a munka mellett belecsöppentem az anyaszerepbe is, ami felborította az egyensúlyomat, nehezen lavíroztam a szerepeim között, mivel szerettem volna mindenhol maradéktalanul helytállni, viszont hosszú távon ez kiégéshez vezetett nálam.

Többek között ez volt az egyik ok, amiért a coaching irányába indultam el, és elkezdtem újra több időt fordítani az önfejlesztésre, mert éreztem és tapasztaltam, hogy ez fogja újra elhozni a vágyott egyensúlyt az életemben. A coaching nemcsak kihívás, de szerelem is, mert csodálatos érzés látni, amikor az emberek önmagukra találnak és kitárják a szárnyaikat. Szerintem soha nem volt még ilyen fontos a támogató szakmák létjogosultsága, mint napjainkban, amikor ilyen dinamikus változásokkal kell szembesülnünk nap mint nap.

A tudatosság, a minták felismerése szervezetekben, vagy egyének viselkedésében úgy érzem egy lehetőség a döntések meghozatalára a sodródás helyett. Munkám során az jelenti a legnagyobb örömöt, amikor az ügyfél képes arra, hogy céljai elérése érdekében jóval tudatosabbá válva tudjon alkalmazkodni új helyzetekhez, változtasson a szemléletén, és ezáltal váljon sikeresebbé és elégedettebbé. Úgy érzem végre megtaláltam az utam, a hivatásom: Life Coachként életvezetési tanácsadással foglalkozom, mellette illóolajokkal segítek másoknak valamint a lányokkal közösen létrehozott L.É.P.É.S projektnek szentelem az időm nagy részét.

Jelenleg a fő fókusz területeim: karrierváltás, útkeresés, párkapcsolat, szokáskiépítés, rendszer struktúra kiépítés, szervezetfejlesztés.

Fontos számomra, hogy ügyfeleim nehézségeikre más szemszögből is képesek legyenek rálátni, felismerjék elakadásaikat, megtalálják magukban a változáshoz szükséges erőforrásokat és mindezt lehetőségeikkel összehangolva tovább tudjanak lépni. Igazodni tudok klienseim saját tempójához, személyiségéhez, így támogatva őket életük egy szakaszán.

A célok elérése mellett nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy ügyfeleim megerősödjenek és a jövőben könnyebben helyt tudjanak állni kihívást jelentő helyzetekben.

Hiszek a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésben, a folyamatos önismereti munka fontosságában.

 

Az eddigi kedves ügyfeleimtől kapott pozitív visszajelzésekkel felvértezve immár life coach-ként, a tapasztalataimat csokorba gyűjtve szeretném támogatni az embereket az életük fontos döntéseiben és a fejlődésükben. Úgy gondolom mindenki keresi a saját életében a saját hangját, a saját útját, az érvényesülési lehetőségeket és mindenki szeretne értéket hagyni maga után az életben. A mai fogyasztói társadalom egy olyan végeérhetetlen versengésre kényszerít minket, hogy gyakran nehéz emiatt megtalálni a munka magánélet egyensúlyt az énidőt vagy az önkiteljesítő vállalkozásformákat vagy az ideális munkahelyet.

Mi aCoaching?

 

 

A coaching fogalma sokak számára ismeretlen még vagy aki már hallott róla, nem biztos, hogy valóban meg tudja fogalmazni a coaching mibenlétét. Ami fontos, hogy a coaching, nem mentorálás, baráti beszélgetés, terápia, tanácsadás vagy mentorálás. Sokan és sokféleképpen definiálták már, ezért próbálom a saját szavaimmal visszaadni mit is jelent ez az én megfogalmazásomban és ami a legfontosabb, hogy neked mit nyújthat a coaching.

A coaching egy olyan támogató strukturált beszélgetés, amely segít szembenézni a mindennapi élethelyzetek kihívásaival valamint segít felismerni a lehetőségeidet és a benned lévő erőforrások aktivizálásával segít megoldásokat találni a problémáidra, így minden nehéz helyzetből ki tudod hozni számodra a legtöbbet, ezáltal fejlődik a világszemléleted a személyiséged és a szokásaid és szemléleted megváltoztatásával célirányosan eljutsz a számodra fontos dolgokhoz.

 

Miben nyújt neked segítséget aCoaching?

 

A coaching folyamatban az általad kitűzött, illetve megfogalmazott cél elérése érdekében feltárjuk a jelenlegi helyzeted minden nehézségét és a gátló tényezőket, majd kidolgozunk egy cselekvési tervet, amivel meg tudod tenni a megfelelő lépéseket a kívánt cél vagy az adott probléma megoldása érdekében. Tehát a folyamat rólad szól, a te gondolataidról, nehézségeidről, céljaidról, félelmeidről, körülményeidről és mivel személyre szabott a folyamat, így a neked legmegfelelőbb megoldások megszületését segítem elő ebben a támogató folyamatban.

 

Mivel mindannyian egyediek vagyunk és a problémáink is egyediek, így mindig személyre szabott a folyamat, az alkalmak száma és a coaching módszer, illetve az alkalmazott eszközök. Számomra az a fontos, hogy jól érezd magad és megtaláld a saját megoldásaidat. 

 

Mire számíthatsz éshány alkalomra lesz szükség?

 

A coaching folyamat egy kb 2-12 alkalomból álló beszélgetés sorozat.

Az első alkalom ingyenes, ami azért fontos, hogy megismerhessük egymást és a folyamatba behozni kívánt témát. Lefektetjük a kereteket, hogy valóban hatékony folyamatot tudjunk elindítani és megnézzük ki tud e alakulni a megfelelő bizalom, ami alapfeltétele a folyamat sikerességének. Fontos, hogy bármilyen bizonytalanságod van, merj nyíltan kérdezni és jelezni, ha valamin változtatni szeretnél. Fontos, hogy egy folyamaton belül egy céllal tudunk dolgozni, így el kell döntened, mi a legégetőbb téma, ami a hétköznapokban foglalkoztat. Aktív hallgatással figyellek, kérdéseket fogalmazok meg neked, segítek letisztázni a gondolataidat, adok visszajelzést és összefoglalom az általad elmondottakat kihangsúlyozva azokat a momentumokat, amik esetleg ellentmondásosak, vagy nyomatékosabban mondtad. Az én felelősségem, hogy a beszélgetést irányítsam, folyamatosan fókuszban tartva az elérendő célt. A Tiéd, hogy amiben az ülések során megállapodunk, azt véghez vidd, megvalósítsd.

HÁNY ALKALOMRA LESZ SZÜKSÉG?

Hogy hány alkalomra lesz szükségünk, az a személyiséged és a témád függvénye. Ha egy dilemmát akarsz megoldani 2-4 alkalom, célfókuszú folyamatnál 4-8 alkalom egy fejlődéses folyamatnál 8-12 alkalom lehet szükséges.

Azt tudnod kell, hogy  a megoldások benned vannak, belőled fakadnak, a célig vezető lépéseket Te tudod megtennién hiszek benned és támogatlak az úton. Tehát te vezetsz én az anyósülésen ülök melletted és segítek leolvasni a térképet. Amennyit bele teszel a folyamatba annyit tudsz majd kivenni. A döntés mindig minden esetben a Te kezedben van.

A coaching által magabiztosabb, erősebb tudatosabb leszel és hasonló dilemmákat egyedül is könnyedén fogsz tudni megoldani.

Az ülések gyakorisága általában 2 hét, viszont a folyamat célja alapján lehet hetente vagy 3 hetente is találkozni. Az egyes ülések időtartama 60 perc.

 

Tudunkegyütt dolgozni?

 

MIRE NE SZÁMÍTS?

 A coaching nem tanácsadás – tehát nem adhatok tanácsot, mert hiszem és tudom, hogy a saját életednek Te vagy a szakértője és ami másnak működik, az nem biztos, hogy neked is beválik.

 A coaching  nem terápia – tehát múltból származó traumákkal és elakadásokkal nem tudunk dolgozni, ilyenkor javasolt egy szakpszichológus felkeresése. Mi csak a jelennel és a jövővel tudunk dolgozni. 

MILYEN KÉRDÉSEKBEN KÉRHETED A SEGÍTSÉGEMET?

 • Kiégés, karrierváltás
 • Vállalkozásindítás, vállalkozásfejlesztés
 • Női életszerepek (pl. feleség/társ, anya, nagyanya) megélésével kapcsolatos kérdések
 • Munka-magánélet egyensúlyával kapcsolatos kérdések, énidő
 • Öröm megtalálása újra az életben
 • Életszervezéssel, személyes hatékonysággal kapcsolatos kérdések.
 • Fogyás
 • Bizonytalanság adott élethelyzetben, nehéz döntési helyzetek.

Továbbiinformáció

 

 vagy MILYEN ESETEKBEN NEM TUDUNK EGYÜTT DOLGOZNI?

Nem vállalhatom az együttműködést, ha az alábbi esetek közül bármelyik fennáll (ilyen helyzetben kérlek fordulj segítségért a megfelelő egészségügyi szakemberhez):

 • Pszichiátriai kezelés alatt állsz.
 • Pszichológiai, mentális és/vagy neurológiai problémára gyógyszert szedsz.
 • Diagnosztizált szenvedélybetegséged van (alkohol, drog, stb.).

MIÉRT VÁLASSZ ENGEM?

Válassz engem, ha:

 • Egy megnyugtató személyiségre van szükséged.
 • Ha úgy érzed nem látod tisztán a helyzeted és szükséged van valakire, aki címkézés nélkül elfogad és a számodra legjobb megoldást segít megtalálni.
 • Kész vagy energiát fektetni a saját céljaid elérésébe.

 

DÍJAZÁS:

A coaching ülések hossza 60 perc

Life coaching online vagy személyesen:  10.000 Ft/alkalom

Ezt vagy személyesen fizeted a találkozás során, vagy  utalhatod az ülést követően.

 • Az üléseket elsősorban online a saját otthonod vagy irodád kényelméből élvezheted, ezáltal időt spórolva magadnak.
 • Személyes coachingra a következő helyszíneken van lehetőség előzetes egyeztetés alapján: Abod, Edelény, Kazincbarcika, Miskolc, Debrecen

a misszióm

Elköteleztem magam amellett, hogy változást idézzek elő mások életében. A jó coaching a legjobbat hozza ki belőled, mindegy hol tartasz az életedben, és milyen pozíciót töltesz be. Tapasztalataimra és tudásomra támaszkodva különböző kreatív eszközökkel támogatlak, abban, hogy jobban megismerd önmagad, ezáltal létre tudd hozni azt a tartós változást, ami a céljaid eléréséhez szükséges.”

Hírlevél