fbpx

Miről ismered fel, hogy vállalkozóként pénzügyi blokkjaid vannak?

1. Nem tudod elérni a kívánt bevételi határt, bármilyen keményen is próbálkozol:

Teljesen mindegy, hogy heti hány órát dolgozol, és mennyit túlórázol, egyszerűen nem jönnek úgy az eredmények, ahogy szeretnéd. Mindig a következő hónaptól várod az áttörést, de valahogy a számok nem tükrözik a befektetett időt és energiát. Mire sikerül szintet lépned, addigra nőnek a költségeid a kiadás oldalon.

2. Nem tudod képviselni az áraidat, nehezen mondod ki a szolgáltatásod értékét:

Komoly kihívást jelent számodra a szolgáltatásod, illetve a terméked árazása. Sokszor alulárazod magad, olyankor úgy érzed nem értékelik a munkádat kellőképpen az ügyfelek. Ha emelsz az árakon, akkor félve kommunikálod ki az összeget, és kényelmetlenül érzed magad, szinte már magyarázkodásba kezdesz, miért ennyiért dolgozol. Próbálod elkerülni azokat a szituációkat, ahol ki kell mondanod az áradat.

3. Kedvezményeket adsz, és folyamatosan akciózol, mégsem jönnek az érdeklődők:

Folyamatosan akciókat és kedvezményeket adsz, abban bízva, hogy akkor téged választank az ügyfelek. Ha olyan ügyféllel találkozol, aki kifogásolja az áraidat, szégyenérzet van benned, és azonnal felkínálsz neki egy kedvezményesebb konstrukciót.

4. Stresszes leszel, ha szóba jön a pénz:

Amikor szóba jön a pénz, akkor azonnal stresszreakció fut végig a testeden és akár fizikai tüneteket is produkálsz a szorongástól, nehézlégzéstől kezdve a fejfájáson keresztül, egészen a hasmenésig.

5. Ha úgy érzed bármennyi pénzt keresel, soha nem elég:

Mindig addig nyújtózkodsz, ameddig a takaró tart. Ez azt jelenti, ahogy növeled a bevételeidet, párhuzamosan emelsz az életszínvonaladon is, és hiába keresel többet, többet is költekezel. Belekerülsz egy ördögi körbe, amit a pszichológusok hedonikus futópadnak hívnak, és nem tudod elérni az életedben azt a szintet, amivel megelégednél.

6. Ha sikerül egy nagyobb bevételre szert tenned, akkor mindig jön egy váratlan kiadás, ami felemészti a pluszbevételt:

Sikerül végre egy prémium bevételre szert tenned, erre egész biztosan, hogy beüt a krach. Elromlik az autód, bedöglik a telefonod vagy lebetegszel és kiesel a munkából hosszú időre és máris felemésztette az adott esemény a plusz bevételedet.

7. Ha adósságaid vannak:

Az adósságok megléte jelzik, hogy nem ápolsz jó kapcsolatot a pénzzel, és szegénységtudatban létezel. Hiányoznak azok a tudatos szokások az életedből, amikkel pénzügyi szabadságra tehetsz szert.

8. Ha állandóan aggódsz azon, hogy hogyan jössz ki a hónap végére:

Ha folyton fejtörést okoz, hogy az adott hónapban hogyan jössz ki a bevételeidből, és szinte rettegsz, a váratlan kiadások miatt.

9. Ha úgy gondolod a pénz valami rossz, piszkos, mocskos dolog:

Ha szó szerint undorodsz a pénztől, és valami koszos, rossz dologként tekintesz rá, akkor bizonyára erős érzelmi sérüléseket szenvedtél korábban az életedben. Emiatt úgy gondolod, a pénz valami rossz dolog, ami megrontja a világot és az embereket.

10. Ha görcsösen próbálsz minden pénzt megfogni:

Ha görcsösen bújod az akciós újságokat, hajlamos vagy mindenen spórolni, és megvonsz magadtól és a szeretteidtől bizonyos dolgokat, csak hogy spórolj pár 1000 Ft-ot, akkor szintén olyan negatív pénzügyi mintákkal rendelkezel, ami blokkokat jelez.

11. Ha azt gondolod, csak kemény munkával lehet sok pénzt keresni:

Ha úgy gondolod, vért kell izzadni, hogy valakinek sok pénze legyen, és elítéled azokat, akik esetleg könnyedén kevés idővel tudnak sok pénzt keresni, akkor ez egy jel, hogy tele vagy olyan korlátozó hiedelmekkel, ami miatt képtelen vagy egyensúlyt teremteni a munka és a pihenés között.

12. Ha olyan munkát végzel, amit nem szeretsz:

Ha olyan a munkád, amiben nem érzed jól magad, szinte kínszenvedés reggel kikelned az ágyból, akkor aligha fogsz ezzel a munkával hosszútávon vagyont építeni.

13. Kellemetlenül érzed magad, ha családi körben, baráti társaságban vagy szakmai körben szóba jön a pénz:

Kényes téma a pénz a családban, sok konfliktus forrása, akár a párkapcsolatban, akár a gyereknevelésben. Előfordul, hogy nem tudsz úgy hozzájárulni a családi kasszához, mint szeretnéd, ezért bűntudatod van, vagy a párod tesz erre utaló megjegyzéseket. Lehet, hogy a pénzügyi nehézségek miatt, nem tudtok nyaralni menni, vagy nem tudtok éppen olyan lehetőségeket biztosítani a gyermekeiteknek, amit szeretnétek, emiatt rossz szülőnek érzed magad. A baráti társaságban is kényelmetlen erről a beszélni, és kiráz a hideg, ha szakmai körökben rákérdeznek a bevételeidre.

14. Bűntudatod van, ha önmagadba vagy a vállalkozásodba forgatod a pénzed:

Amikor elindultál a vállalkozásodban, az lebegett a szemed előtt, hogy pénzügyi biztonságot fogsz teremteni, miközben több szabadidőd lesz a családodra. A vállalkozás viszont nem olyan ütemben fejlődik, ahogy elképzelted, és időközben rájöttél, hogy a vállalkozásod, akkor fejlődik, ha folyamatosan önmagadba és a vállalkozásod fejlesztésébe visszaforgatod a bevételeid egy részét és emiatt erős bűntudatod van.

15. Folyamatosan lemondasz az álmaidról vágyaidról, mert úgy érzed akkor sérülne a család:

Folyton visszafogod magad, ha a saját álmaidról és vágyaidról van szó, mert azt érzed, hogy nem helyezheted a saját boldogságodat a szeretteid elé, emiatt lemondasz az álmaidról, vagy valamilyen módon szabotálod magad a sikerhez vezet úton.

16. Félsz attól, ha sok pénzed lesz, akkor rossz megítélés alá kerülsz:

A legtöbb ember rossz véleménnyel van a gazdag, jómódú emberekről, mert a köztudatba sok olyan tévhit kering, miszerint az ilyen emberek, másokat kihasználva, tisztességtelenül tettek szert a vagyonukra. Mivel nem szeretnénk ilyen megítélés alá kerülni, ezért inkább tudattalanul gátoljuk magunkat a siker felé vezető úton.

17. Ha folyton csak materiális célokat kergetsz:

Ha folyton a következő telefon, a nagyobb ház, az újabb autó, a márkás ruhák a cél, és ezeket hajszold, akkor valamilyen lelki űrt próbálsz ezekkel a materiális célokkal pótolni, esetleg, akkor érzed magad fontosnak, és értékesnek, ha ilyen jellegű tárgyakkal rendelkezel.

18. Ha érdemtelennek érzed magad a sikerre és a boldogságra:

Ha úgy érzed bármennyit is dolgozol, nem érdemled meg az elismerést és az anyagi jólétet. Folyton túl akarsz teljesíteni, sokszor pro bonokat vállalsz vagy ingyen dolgozol.

19. Ha úgy gondolod a pénz a spiritualitás ellensége:

Ha azért mondasz le az anyagi jólétről, mert úgy gondolod ez megakadályozza a spirituális fejlődésedet.

Minél több pontban magadra ismertél, annál több pénzügyi blokkal rendelkezel. Ahhoz, hogy jó viszont tudj kialakítani a pénzzel, fel kell ismerned azokat a mintákat és önkorlátozó hiedelmeket, amik ebben meggátolnak. A pénz egyszerűen csak energia, azáltal válik jóvá vagy rosszá, amit kivetítünk rá.

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz!