Kiégés, karrierváltás

Kiver a víz, ha jön a hétfő és alig várod a pénteket? Nem találod a motivációt a munkádban, és mindig az órát nézed, hogy mennyi van még hátra a munkaidődből? Folyamatosan enervált és kedvetlen vagy?

Időtartam: 4-6 alkalom

Rövid leírás

A kiégés egy hosszú folyamat, és nem mindig ismerjük fel a jeleit. Mindenkinél lehetnek nehezebb időszakok, viszont nem árt tisztában lenni milyen jelei is vannak a kiégésnek, hogy időben felismerjük.

  1.  Állandó fáradtság: Amikor egész nap fáradtak vagyunk, és reggeltől estig kávéval próbáljuk szinten tartani az energiánkat, valamint állandó kedvtelenséget, és alvászavart észlelünk magunkon, akkor ezen változtatni kell.
  2.  Minden nehezünkre esik: Amikor minden feladatot nagy kihívásnak tekintünk, halogatjuk az elvégzésüket, valamint nem tudunk kapcsolódni a kollégákhoz, az szintén egy nagyon erős jele a kiégésnek.
  3.  Ha csak azért vagy egy cégnél vagy egy vállalkozásnál, mert még nem találtál jobbat, de aztán csak telik-múlik az idő és leragadsz ezen a helyen, nagy valószínűséggel nem találsz semmilyen örömforrást, és nem fogsz tudni lelkesedni a munkáért.
  4.  Semlegesség: Ha valaki a munkád felől érdeklődik, és csak röviden válaszolsz, és kerülnéd a témát, valamint kellemetlen érzések jönnek fel benned, nagy valószínűséggel, nem vagy a helyeden.
  5.  Ingerlékenység: Ha azon kapod magad, hogy a munkahelyen és otthon is egyre türelmetlenebb és frusztráltabb vagy, akkor ez szintén egy intő jel, hogy valami nincs rendben.

Ha magadra ismersz néhány pontban, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogyan tovább. A kiégés, karrierváltás program a segítségedre lehet abban, hogy tisztán lásd, mi lehet a számodra legjobb megoldás. Lehet, hogy bizonyos problémák megoldásával, vissza lehet hozni a munkában a lelkesedést és a motivációt. Aktivizáljuk a rejtett erőforrásaidat és megvizsgáljuk mi juttatott el a kiégés állapotába. Átbeszéljük egy lehetséges karrierváltás előnyeit, hátrányait vagy, ha esetleg vállalkozás indításban gondolkozol, akkor megnézzük, hogy mi lenne a számodra legideálisabb megoldás, hogy újra motivált legyél a munkádban és úgy érezd, hogy örömmel kelsz ki reggelente az ágyból.

Ha szeretnél tisztán látni és szeretnéd végre elindulni a saját utadon, akkor kérd személyre szabott ajánlatod!