fbpx

A probléma lehet kihívás, lehetőség és ajándék is az életünkben?

Amikor valamilyen problémával találjuk szembe magunkat akkor attól függően, hogy milyen tudatossági szinten tartunk az életünkben vagy negatív bénító módon, vagy pozitív inspiráló módon hathat ránk a kialakult helyzet.

Amikor az első tudatossági szinten éljük az életünket, akkor áldozatszerepben működünk. Ezen a tudatossági szinten hat ránk a legerőteljesebben a probléma által válaszreakcióként generált negatív stressz. Egyszerűen menekülni szeretnénk a helyzetből, nincs meg bennünk az igény, hogy szembenézzünk a problémával és megoldjuk azt. Próbáljuk másra hárítani a felelősséget és elvárjuk, hogy mások oldják meg a problémánkat. Az egész életünk egy drámához hasonlít.

A második tudatossági szinten harcos attitűdünk van. Ezen a szinten a problémákra kihívásként tekintünk, amiket le kell győzni. Ezen a szinten kemény férfi energiában működünk, és mindenkinek meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk megküzdeni az élet által kínált kihívásokkal. Nem vagyunk hajlandóak segítséget elfogadni, és a stressz által keltett nyomás segít legyőzni a kihívásokat. Miután győzelmet aratunk, eufórikus állapotba kerülünk, ami annak a következménye, hogy tágítottuk a komfortzónánkat, és egy fejlődési ugrást tapasztaltunk meg, ami erősíti az önbizalmunkat. Az életünk ezen a szinten olyan, mintha egy akciófilm hősei lennénk.

A harmadik tudatossági szinten a problémákra már nem kihívásként tekintünk, hanem lehetőségként a fejlődésre. Ezen a szinten teremtő, befogadó energiába működünk, ami azt jelenti, hogy elengedtük az erős kontrolláló, irányító energiákat és felvettünk egy finomabb, feminin energiát. Ezen a szinten a kihívások fejlődésre sarkallnak, és gyakran intuitív módon érkeznek a megoldások, és az aktív cselekvésen keresztül flow élményben van részünk. Ezen a szinten az életünk olyan, mint egy romantikus vígjáték, ahol mindig minden jól alakul végül.

A negyedik tudatossági szinten a problémákra már ajándékként tekintünk. Ezen a szinten egyensúlyban van bennünk a férfi és női energia, erősen működik az intuíciónk, és egy belülről jövő útmutatás által éljük az életfeladatunkat. A kihívások inspirálóan hatnak ránk, és általuk új nézőpontokat kapunk. Ezen a szinten olyan az életünk, mint egy spirituális ébredésről szóló film.

Íme egy kérdéssor, ami segít magasabb tudatossági szintről megközelíteni az aktuális problémádat, illetve kihívásodat:

  1. Milyen előnyei vannak az adott problémának, kihívásnak? Sorolj fel legalább 3 előnyt!
  2. Mi alakult másképp, mint ahogyan azt elképzelted, illetve szeretted volna?
  3. Mit kell tenned, hogy megkapd a vágyott eredményt?
  4. Mit kell abbahagynod, hogy megkapd a vágyott eredményt?
  5. Mivel tudod motiválni magad, hogy elérd a vágyott célt?
  6. Mit tehetsz már ma annak érdekében, hogy a helyes irányba elmozdulj?

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz!